Translate

Index van recepten


Drankjes:

o   Amaretto Sour
o   Amazonia
o   Hugo (met munt en vlierbloesem)
o   Frosé
o   Likeurtjes (6 bijzondere)
o   Limonadesiroop met gember
o   Limoncello
o   Limoncello Spritz
o   Negroni
o   Pirlo
o   Pisco Sour
o   Rossini (prosecco met aardbei)
o   Rucola Cocktail
o   Scroppino met citroensorbetijs


Vegetarische hapjes:

o   Aubergines met knoflook, munt en pepers
o   Bruschetta met tomaat
o   Gefrituurde salie met taleggio
o   Gegrilde aubergine met majoraan
o   Gegrilde aubergine/courgette met munt
o   Gepofte kastanjes
o   Gepofte ui (antipasto)
o   Gevulde artisjok met geitenkaas en pesto
o   Grissini (soepstengels) met artisjokkenpuree en courgette
o   Guacamole 
o   Home Made Olives
o   Kwarteleitjes met komijn
o   Lieveheersbeestjes van tomaat en olijf
o   Paprika gegrild (antipasto)
o   Radijsjes met kruidenzout
o   Vijgen met gorgonzola
o   Wortelsalade met koriander


Hapjes met vis:

o   Asperge-zalmrolletje
o   Bagna Cauda (ansjovisdip)
o   Citroenen, gevuld
o   Courgettebloemen, gevuld
o   Haringsalade met tomaat
o   Mosselen met knoflook-citroenolie
o   Oesters met wasabi-dressing
o   Oeuf en cocotte met zalm
o   Paté van tonijn
o   Ribbelchipje met zalmtartaar
o   Wilde zalmrolletjes met mozzarella
o   Zalmsalade in little gem
o   Zalm, gemarineerd in wodka


Hapjes met vlees:

o   Bresaola met stracchino en rucola
o   Crispy Salty Chicken
o   Crostini met hammousse
o   Crostini met kippenlevertjespaté
o   Grissini (soepstengels) met tonijn en parmaham
o   Guacamole in tomaat met bacon
o   Hotdog met zuurkool
o   Little gem met Thaise salade
o   Vijg met Parmaham en geitenkaas


Vegetarische (maaltijd)soepen:

o   Gazpacho in komkommer
o   Knoflooksoep 
o   Koude komkommersoep
o   Mosterdsoep met vadouvan
o   Paddenstoelensoep met dragon en Noilly Prat 
o   Pikante pompoensoep
o   Spinaziesoep 


(Maaltijd)soepen met vis:

o   Saffraanbouillon met vongole
o   Thaise kokossoep
o   Vissoep met saffraan en venkel


(Maaltijd)soepen met vlees:

o   Doperwtensoepje met pancetta
o   Erwtensoep
o   Knoflook-chorizo soep
o   Orzo, maaltijdsoep met linzen en kip
o   Orzo, maaltijdsoep met worstjes en pompoen
o   Soto Ayam (Indische kippensoep)


Vegetarische voorgerechten:

o  Artisjokken met verschillende vinaigrettes
o  Aspergesalade met tomaat en basilicum
o   Auberginerolletjes met gegrilde groenten
o   Auberginetaartje met oude kaas
o   Bietencarpacccio met geitenkaas en rucola
o   Carpaccio van champignon
o   Crostini met aubergine
o   Gebakken kaasje
o   Gnocchi met bruin bier en taleggio
o   Salade van gele biet met geitenkaas
o   Salade van knolselderij, peer en blauwe kaas
o   Siciliaanse caponata (van aubergine, kan ook als bijgerecht)
o   Spaghettini met citroenslagroom
o   Truffel paddenstoelpakketje
o   Witlofsalade met geitenkaas en zoete uiencompote


Voorgerechten met vis:

o  Ceviche met korianderolie
o  Coquilles op bloemkoolpuree     
o  Gnocchi met spinazie en forel
o  Kokkels
o  Meloentje met ceviche


Voorgerechten met vlees:

o  Aspergesalade met gepocheerd ei
o  Asperges (gegrild) met parmaham
o  Gnocchi met peterselie en speck
o  Rotolo met spinazie (pastarol)
o  Salade met gésiers de canard
o  Salade met gepocheerd ei in een bakje van Parmezaan
o  Salade met pompoen, salie en spekjes
o  Slakken met roquefort en noilly prat
o  Vitello Tonnato
o  Watermeloensoep met mozzarella en parmaham
o  Wontonoli met groene asperges


Vegetarische hoofdgerechten:

o  Brandnetelrisotto met gepofte tomaat
o  Frittata van raapsteeltjes
o  Gevulde pastaschelpen uit de oven
o  Gevulde pompoen
o  Imam Bayilda (Turkse aubergineschotel)
o  Kaasfondue met fontina
o  Kaasfondue met truffel
o  Lasagna aperta met ricotta en spinazie
o  Melanzane Parmigiana (uit elkaar getrokken)
o  Pasta alla Norma met aubergine en ricotta
o  Pasta met pesto a la Trapanese (kan ook als voorgerecht)
o  Pasta met bloemkool en zongedroogde tomaat (kan ook als voorgerecht)
o  Pasta met vers eekhoorntjesbrood (kan ook als voorgerecht)
o  Pasta met verse tomaten en basilicum
o  Plaattaart met tomaat, mosterd en geitenkaas
o  Risotto met aubergine (kan ook als voorgerecht)
o  Risotto met funghi porcini (ook als voorgerecht)
o  Risotto met pompoen en gefrituurde salie
o  Risotto met radicchio en taleggio
o  Risotto met rode wijn en geitenkaas (ook als voorgerecht)
o  Risotto primavera met lentegroentes
o  Risotto (basisrecept, kan ook als voorgerecht)
o  Shakshuka (auberginestoof met eieren)
o  Tortilla met zoete aardappel en geitenkaas
o  Tuinbonensalade met artisjok en ingemaakte citroen
o  Venkelsalade met manchego



Hoofdgerechten met vis:

o  Chraime met griet, mul, poon of kabeljauw
o  Dorade in een zoutkorst
o  Forel met laurier, olijven en pancetta
o  Gegrilde vis met kruidenolie
o  Gerookte forel
o  Heilbot met alle kleuren van de regenboog
o  Inktvisjes in tomatensaus
o  Kabeljauw in de tajine
o  Melanzane Parmigiana (met ansjovis)
o  Mosselen (Aziatisch)
o  Pasta met garnalen en gorgonzola (kan ook als voorgerecht)
o  Pasta met zalm en artisjokken
o  Pasta Vongole
o  Vis in botersaus met kappertjes
o  Vis in specerijen en tomatensaus (Chraime)
o  Zalm, gepocheerd op groene groentes
o  Zalmquiche met asperges
o  Zeewolf in prosciutto met kappertjesvulling
o  Zuurkool met vis en schelpdieren


Hoofdgerechten met vlees:

o  Biefstuk met dragonsaus
o  Bucatini all' Amatriciana
o  Crespelle met spinazie en ham
o  Eend in limoncello-pepersaus
o  Entrecote met tomatensalsa
o  Fazant op zuurkool
o  Flammkuchen met munster
o  Franse plaattaart met reblochon en spekjes
o  Gestoofde Italiaanse kip met basilicum
o  Heilbot met spekjes
o  Indiase kip met spinazie
o  Indische gehaktballen
o  Italiaanse hamburgers
o  Jambalaya (paella uit the Deep South)
o  Kalfshaas, gemarineerd met rozemarijn
o  Kalfsvleesrolletjes met parmezaan en salie
o  Kip (gegrild) met venkel(zaad)
o  Konijn met witte bonenpuree en venkel
o  Konijnenragout in rode wijn
o  Konijn van de jager (coniglia alla cacciatora)
o  Kwartel in witte wijn met salie
o  Lamsschenkel met aubergines
o  Lamtortilla’s met 5 spices
o  Lamsvleespakketjes met asperges
o  Lamsworst of lamsburgers
o  Lasagna originale
o  Libanese kipschotel
o  Ligurische kip in tomatensaus
o  Ossenhaas, gepocheerd in wijn
o  Paella met mosselen, inktvis, chorizo en kip
o  Pasta Carbonara
o  Pasta met wild zwijn
o  Pasta met worstjes
o  Pasta Puttanesca
o  Pelau (Caribische kipschotel)
o  Pollo casalingo con aceto (nazomerse kip)
o  Porchetta met venkel en knoflook
o  Risotto in parmaham met paddenstoelen
o  Shoarma
o  Stoofvlees met bruin bier en peperkoek
o  Varkenshaas in gorgonzolasaus met salie
o  Wildzwijnrollade (in portsaus)


Bijgerechten (vegetarisch tenzij anders vermeld):

o  Arancini (risottoballetjes)
o  Augurken (met dille en zout) 
o  Bonensalade met walnoot en mosterd
o  Borlottibonensalade met tonijn
o  Chimichurri (salsa)
o  Couscoussalade met tuinkruiden
o  Dukkah (dip)
o  Groene asperges met basilicum
o  Indiase raita
o  Indische sambaleieren
o  Kroket (met rundvlees)
o  Kruidenolie (salmoriglio)
o  Lekkere worteltjes
o  Maiskolven met paprikaboter
o  Moghrabieh 
o  Pecorino-taartje met rabarber en tijm
o  Pindasaus 
o  Pittige komkommers in het zuur
o  Po'boy sandwich (met vis)
o  Polentaspiezen met groenten
o  Risottoballetjes (arancini)
o  Seizoensgroenten uit de oven
o  Snijbiet met knoflook
o  Tomatensaus (de perfecte)
o  Yoghurtbrood met kurkuma
o  Zhug (Midden-Oosterse sambal)


Dessert:

o  Arretjescake / Chocolade salami
o  Chocoladeblokken met koekjes en ander lekkers
o  Chocoladetruffels met rum
o  Citroentaart met bastognekoeken
o  Citroen-tiramisu met limoncello
o  Dadels met grappa-mascarpone
o  Gegrilde nectarines met grappa
o  Grappa-roomijs met een twist
o  Hangop met gestampte muisjes
o  Havermoutballetjes met cacao
o  Honingtoetje met amandelen en fruit
o  IJstaart met karamel en rood fruit
o  Malfatti di Panettone (Italiaans kerstbrood)
o  Nutella-crème met ricotta
o  Panna cotta met balsamico-azijn en peertjes
o  Panna cotta met kastanjes en cranberry
o  Panna cotta met Parmezaanse kaas en peertjes
o  Pompoen-cheesecake met speculaas
o  Rabarbercrumble met bloedsinaasappel
o  Rabarbertaartje met verveine
o  Sbrisolona (notentaartje)
o  Siberische IJstaart
o  Siciliaanse cassata
o  Toetje van Max (met bitterkoekjes)
o  Watermeloensorbetijs met gember
o  Wentelteefjes van suikerbrood met sinaasappelkaramel
o  Zabaglione met bosbessengrappa
o  Zuppa Olandese (vanillecreme met suikerbrood en boerenjongens)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten