Translate

vrijdag 13 september 2013

Soms heb je zo'n week (dan wil je guacamole)

Soms heb je zo’n week.
·      Zo’n week waarin je op een pinda bijt en ineens een stuk van je kies afschiet.
·      Zo’n week waarin je één van je favoriete truien nèt iets te heet wast.
·      Zo’n week waarin je ’s nachts wakker wordt omdat het binnen regent. IN je bed.
Oeps....
 Je weet wel. Zó’n week.
Zo’n week waarbij je op vrijdagavond (de 13de) opgelucht ademhaalt omdat je hem hebt doorstaan en de schade uiteindelijk redelijk te overzien is:
·      De loodgieter was er immers binnen een paar uur (en op de bank slaap je ook wel redelijk);
·      De tandarts had gelukkig diezelfde week een plekje vrij (al is het op vrijdag de 13e); én
·      Je hebt alvast een leuke trui voor de verjaardag van je neefje van drie.

Zo’n week moet je niet in treurnis afsluiten. Zo’n week moet je eindigen met iets lekkers; met comfort food. Zoals:
·      Heerlijke verse sushi en sashimi
·      Lekker pittige Surinaamse roti
·      Een gegrild kippetje met ovenfrietjes
·      Een dikke vette haring (of twee)
Of
Verse guacamole. Liefst met een gegrild stukje kipfilet. Op een warme tortilla. Mmmm. Dan gaat de zon ineens weer een beetje schijnen.

Mijn guacamole:
·      2 avocado’s
·      1 lente-ui (inclusief onderste deel van het donker groene)
·      2 cm Spaanse peper
·      1 teen knoflook
·      10 gram verse koriander
·      2 grote theelepels limoensap (mag uit flesje hoor)
·      8 cherrytomaatjes


De limoen is net weggerold


(1)      Schep met een lepeltje het vruchtvlees uit de avocado en prak de avocado fijn in een schaaltje.
(2)      Hak de knoflook héél fijn met de koriander en de Spaanse peper. Gooi dit bij de avocado.
(3)      Snijd de tomaatjes doormidden, knijp de pitjes er uit, en snijd de tomaten in kleine blokjes. Voeg dit bij de avocado.
(4)      Snijd vervolgens de lenteui in kleine ringetjes (dus inclusief het gros van het groen). En voeg ook deze toe.
(5)      Giet de limoensap bij de andere ingrediënten en schep alles goed door. Voeg wat zout toe naar smaak. Je zult zien dat je best wel wat zout moet toevoegen voordat je het effect hiervan merkt.
   

Je kunt de guacamole natuurlijk gewoon zo eten met wat tortilla chips. Ik eet het dus graag met een kipfilet (heel dun gesneden), bestrooid met wat peper en zout, en gegild in een grillpan. Daarna eet ik het met de guacamole in een warme tortilla. Erg goed voor mijn humeur. En  -voor zover van toepassing- prima te doen met een kapotte kies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten