Translate

Wie is die Hamburger?

De plek waar ik het liefste ben


Ik ben een Hamburger. Ja. Het is zoals het is. Zo ben ik geboren en zo ga ik dagelijks door het leven. Het is de naam die ik heb gekregen via mijn vader, en waar ik trots op ben.

Ondanks die trots ben ik wel blij dat de meeste mensen mij gewoon bij mijn voornaam noemen. Maar toen ik mijn blog begon, wist ik dat mijn achternaam hier in verwerkt moest worden. "De Hamburger Bakt" was misschien iets logischer geweest (vlees moet je immers niet koken), maar omdat je op mijn blog weinig baksels zult tegenkomen (ik vind taarten bakken echt niet leuk), werd het Hamburger Kookt.

Wie ben ik?
Ik ben een hobby-kok die maar niet ouder wordt (in haar hoofd dan), en ik ben dol op Italiaans eten. Het Italiaanse eten is mij met de paplepel ingegoten vanwege een prachtig huis in Noord-Italië dat al jaren in de familie zit (dit huis kun je huren, wist je dat al?). Door grootouders in Frankrijk en Amerika, veel reislustige en buitenlandse familieleden, en een moeder die Nederlandse les geeft aan anderstaligen (van Vietnam tot Suriname), kwam ik echter ook al op jonge leeftijd in aanraking met vele andere smaken.

Wat kook ik?
Ik kook dus erg graag Italiaans, maar ik ben ook dol op de Arabische keuken. Aziatisch eten zal je niet vaak bij me vinden, net als broden en taarten dus. Ook voor zoete dingen moet je geduld met mij hebben. Ik probeer echt om ook toetjes met jullie te delen, maar ik ben van nature niet echt een grote zoetekauw (tenzij je het voor mijn neus legt hoor. Dan gaat het zeker wel op).

Oja, gerechten met schaaldieren (en helaas tegenwoordig ook schelpdieren) vind je ook niet meer op mijn blog. Daar ben ik helaas allergisch voor (wat overigens volgens wetenschappelijk onderzoek betekent dat ik waarschijnlijk ook allergisch ben voor insecten, dus ook daar vind je geen recepten van. Dat is dan toch weer een meevaller, nietwaar?)

Is die Hamburger ook vegetarisch te krijgen?
Auw. Daar leg je de vinger op de pijnlijke plek. Ik kook eigenlijk bijna altijd met biologisch vlees en vis, maar ik weet dat het beter voor het milieu is om überhaupt geen vlees en vis te eten. Dat lukt mij dus niet. Ik ben me er wel van bewust dat dit moet veranderen, en zal jullie zo nu en dan deelgenoot maken van mijn strijd.

Ik ben overigens wel lid van Slowfood (ja, ik doe wel iets goed). Slowfood is een geweldige organisatie die zich inzet voor biodiversiteit, gebruik van zo veel mogelijk lokale producten, een duurzame markt, en kennis van wat je op je bord vindt. Ik gebruik dus -behalve een verdwaald bouillonblokje- eigenlijk nooit een prefab product. En pangasius, tilapia of uit Kenia overgevlogen boontjes kom je ook niet tegen.

Of ik verder nog wat te melden heb?
Nou, eigenlijk niets wat jou verder aangaat. Wil je meer over mij weten dan moet je maar mijn blog lezen. Elk recept komt immers met een verhaal. Zo worden alle ingrediënten van deze Hamburger je langzaam vanzelf wel duidelijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten